Vandaag was het zover: De prestatieloop aan het einde van de cursus.

Ik doe mee met de beginnerscursus als herintreder na mijn knieoperaties. Dinsdagavond tijdens de laatste training liepen we 22 minuten achter elkaar en mijn knie hield dat goed vol dus startte ik vandaag zonder zorgen aan de 5 km die Trim Apeldoorn aan het einde van de beginnerscursus had uitgezet. Om het evenement wat allure te geven mochten de andere groepen ook meedoen waardoor het parcours dus een behoorlijke gezellige bezetting had.

Op die dinsdagavond liep ik nog een stukje 9 km per uur en dat beloofde veel goeds. Het gaat natuurlijk helemaal niet om de snelheid maar meer dat de knie het volhoud maar gek genoeg ga je toch sneller lopen als je óf wordt ingehaald óf bekende voor je ziet die je vroeger wel inhaalde… Zo verging het mij dus ook. Vol goede moed begon ik en het ging best redelijk totdat het vals plat al snel na een kilometertje of zo kwam. Zo makkelijk ging het ineens niet meer. De snelheid zakte aardig terug. Het parcours werd wat zwaarder en rond 4 km was er zelfs een echt klimmetje. Pfff dat viel niet mee. In de laatste km zat ik op 28 minuten en ik bedacht dat het een goede opsteker zou zijn als ik onder de 30 min. zou finishen. Ik begon wat te versnellen ook omdat het nu eindelijk naar beneden ging. Helaas voor mij zag ik het droge zijpaadje naast de blubberige weg niet en dus glibberde ik door de modder en verloor mijn schoen die daarin vast bleef zitten!!! De dubbele knoop in de veter moest er eerst uit en dat duurde naar mijn gevoel eeuwen en daar ging mijn (toch al niet snelle tijd). Misschien waren het maar een paar seconden natuurlijk maar toch. Ik werd ingehaald door diverse mensen die zeiden dat ze het erg voor mij vonden omdat ik zo lekker in mijn ritme zat. Nou ging het helemaal niet lekker maar wel mooi dat een ander het anders interpreteert. Uiteindelijk kwam ik op de 30 minuten over de streep. Even slikken want voor mijn gevoel had ik veel gegeven terwijl het resultaat nou niet bepaald om over naar huis te schrijven was. Pfff niet alleen lichamelijk veel ingeleverd maar ook dus mentaal nog een lange weg te gaan. Zou ik ooit wel weer op mijn oude niveau terug komen?

Nu een aantal uren na het loopje heb ik een behoorlijke reactie van de knie. Dat is jammer maar waarschijnlijk niet te voorkomen geweest. Misschien net nog iets te vroeg qua afstand. Na zoveel weken heb ik niet echt het gevoel dat ik heel erg vooruit ben gegaan maar volgens de chirurg gaan de laatste maanden revalidatie sneller. Nou waarschijnlijk van een slakkentempo naar een schildpadtempo. Er werd wel gesignaleerd dat ik minder mank loop dan bij de Coopertest dus dat klinkt dan wel weer als een vooruitgang. Nog beter werd het toen Gea mij 10 jaar jonger schatte en zij niet de enige bleek. Ook Peter schatte mij jonger en beiden zijn nu vrienden voor het leven natuurlijk! Kijk daar heb je wat aan, daar doe je het de hele dag goed op!

Na de finish ben ik even terug gegaan om de achterhoede lopers ook nog even aan te moedigen en mee te lopen. Respect voor deze mensen want die hadden nooit gedacht dat ze zover zouden komen en ze hebben nu toch maar mooi 5 km op hun naam staan. Die neemt niemand ze ooit meer af.

Na de finish was er koffie, thee, warme chocolademelk en verrukkelijke appelbeignets.appelbeignets Chocomel Prima organisatie en ook de route was mooi uitgezet (jammer dat ze de weg zo omhoog hebben gelegd…) met een heuse tijdregistratie en ontelbaar veel wegwijzers. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat men al rond 6 uur in de ochtend met de organisatie van deze prestatieloop bezig was. Trim Apeldoorn hartelijk bedankt voor dit leuke evenement.

Vanaf nu ga ik met groep 3 verder en mij voorbereiden voor de 8 van Apeldoorn.

 

Gea en Rikje en natuurlijk ook Wim, Jan en Arend hartelijk bedankt voor de leuke cursus. Eigenlijk is het niet alleen voor beginners maar ook perfect voor herintreders. En de knie? ach die moet maar gewoon meedoen. Niet zeuren. Bijgaand nog een foto die zo typerend is voor Herman Meerbach: Hij houdt graag de touwtjes in handen…. Herman wil wel aan de touwtjes trekken! Proficiat Jacqueline en laat ze maar achterover vallen al die mensen en als ze je niet willen geloven laat dan deze foto zien:

Gedaan! Mooi werk!