Op een zondagmiddag fietste ik door de Achterlandseweg en ter hoogte van het witte huis op nummer 13 zag ik toch wel een bijzonder actie. Een sportief ogende senior die met een flinke worp een geranium in de groene container mikt.

Nieuwsgierig geworden wat hier nou achter zou kunnen zitten ben ik afgestapt en heb ik gevraagd wat hier nou aan de hand was.  En dat heb ik geweten ook! Ik raakte verzeild in een feest ter ere van de verjaardag van deze toch wel jong ogende oudere heer en ik kreeg het hele verhaal te horen:

“Werd ik op mijn verjaardags-BBQ door mijn hardloopvrienden verrast met een pakket geraniums omdat zij dat wel heel erg goed vonden passen bij mijn leeftijd, net 65 jaar geworden, en mijn levensfase, met pensioen gegaan. Ze zien mij wel achter de geraniums zitten, en sterker nog, ze hebben stiekem foto’s gemaakt waarmee ze dat willen bewijzen ook:

  • Kijk ik gewoon even naar buiten wie er nou weer aan komt en is het die paparazzi ….

  • Lig ik net even, helemaal toevallig want dat gebeurt echt  nooit, even met mijn ogen dicht…..

  • En ze denken dat ik ook nog mijn motor achter de geraniums ga zetten?!?!?!

  • En ja, inderdaad, ik liep even een rondje met die geraniums, als plant en bloem zijn ze wel aardig!


Maar, en dat wil ik benadrukken, er is NIETS van waar, ik ga NIET achter de geraniums zitten, vandaar dat ik ze met een grote boog in de kliko heb gegooid!

Ik ben daar nog veel te jong voor en ze zullen me zeker zien op de motor, op de crossfiets, aan de wandel, weer bij het hardlopen, oppassen bij de kleinkinderen, klussen aan mijn huis etc.!!!!!!!

Was getekend, Fred Graus, net 65 jaar jong!”

Opgetekend door Peter Mooij namens het Bestuur Trim Apeldoorn en sportvrienden van Fred.