Ik heb gesproken met Martine van der Bend, die bij Trim Apeldoorn heeft meegedaan aan de beginnersgroep. Een groep waarin mensen zonder loop-ervaring in 2 maanden worden begeleid om 5 km te kunnen hardlopen.

Zij las over dit initiatief van Trim Apeldoorn in de Stentor, is op de website gaan kijken en was direct enthousiast. Na aanmelding werd ze op de eerste training heel leuk opgevangen en ging het groepje onder begeleiding van 2 Trim-trainers op basis van een gedegen schema aan de slag. Het is haar zo goed bevallen dat ze inmiddels 2x per week bij Trim in de reguliere loopgroepen mee traint en dat met veel plezier.

Gevraagd wat zij goed vond aan de aanpak gaf Martine aan dat dat vooral zat in de langzame opbouw en het feit dat je met mensen op eenzelfde niveau aan het trainen bent en dus niet hijgend achter ervaren hardlopers aan hoeft te lopen. Belangrijk was ook de gezellige sfeer en het sociale in de groep waardoor ze de andere deelnemers ook snel leerde kennen. Dit leidde week na week tot een gestage vooruitgang wat op zich ook weer motiveerde om door te gaan.

Martine geeft aan dat ze, ondanks dat ze al haar hele leven in Apeldoorn woont, nog nooit van Trim Apeldoorn had gehoord, en dat is doodzonde. Er zijn vast veel meer mensen die wel wat lopen maar er gauw de brui aan geven als het bijvoorbeeld een keertje regent. Ze adviseert: Meer bekendheid geven aan deze leuke club!

Ze maakt van de gelegenheid gebruik om nieuwkomers te attenderen op het feit dat 4 september er weer een beginnersgroep start! Lees er HIER alles over.