Op vrijdagavond 12 september 2014 kwamen de trainers van Trim Apeldoorn bijeen voor een Centrale Training. Die training stond in het teken van rompstabiliteit en werd op enthousiaste wijze gegeven door Peter Mooij. We laten Peter onderstaand aan het woord:

“Fysiotherapeuten en trainers (Johan Voogd) zijn het er over eens: Een goede ROMPSTABILITEIT is van belang om op een efficiënte manier hard te lopen of te wandelen en om b.v. rugblessures te voorkomen. Het is trouwens ook net zo belangrijk voor klussen en werken in huis.

Om een goede ROMPSTABILITEIT te krijgen zijn er veel trainingsvormen ontwikkeld en een bekende is de CORE-STABILITY training.

Deze training kenmerkt zich door training van de rompspieren in combinatie met het aanspannen van de dwarse buikspieren, het lichtjes aantrekken van de navel.

Mijn uurtje BUITEN FITNESS (zie https://www.petermooij.nl/buiten-fitness/) is ontstaan vanuit de behoefte om op regelmatige basis aan mijn ROMPSTABILITEIT te werken. Binnen trainen op een sportschool is niets voor mij, lekker buiten in het bos bevalt mij beter.

Bij mij was ook een zwakte in de ROMPSTABILITEIT vastgesteld door fysiotherapeut Mike Willemsen die 2 jaar geleden een keer een centrale training verzorgde. Na een periode gerichte training onder zijn leiding was het aan mij om het goed te onderhouden, vandaar mijn actie om BUITEN FITNESS op te zetten (met dank aan Lenie die met mij meegedacht heeft).

Het uurtje bestaat uit stevig wandelen en krachtoefeningen voor de ROMPSTABILITEIT aangevuld met krachtoefeningen voor armen, schouders en de benen.

Als je het een leuk programma vindt en je wilt meedoen: Iedere donderdag om 9.30 vanaf deze plek: Zuster Meyboomlaan, parkeerplaatsje vlak voor de A1,!”

Meer informatie over Core Stability Training zie:  https://www.ghz.nl/media/809753/core_stability_training.pdf

Peter Mooij

Hieronder foto’s van Jeroen Nollet met een indruk van deze Centrale Training:

14-09-12 rompstabiliteit_1 14-09-12 rompstabiliteit_3 14-09-12 Rompstabiliteit_5 14-09-12 rompstabioliteit_2 14-09-12 Romstabiliteit_4