Centrale Training 12 mei 2012 (met Marti ten Kate)

Op de Centrale Training van 11 november 2011 was één van de opmerkingen die gemaakt zijn, dat de trainers graag een looptraining wilde hebben op niveau, om zo hun eigen vaardigheden te vergroten. Frans van Melsen heeft toen de naam van Marti ten Kate laten vallen en dat kwam zeer positief over.
Frans heeft hier werk van gemaakt en 12 mei jl. was het dan zover dat we ons konden verheugen op een heuse training van Marti ten Kate.
Je snapt dat we er allemaal erg naar uitkeken om een training te krijgen van een gewezen topsporter en bekend is vanwege zijn grote prestaties op de halve en hele marathon.

Op andere afstanden kon Ten Kate er trouwens ook wat van. Zijn prestaties op WK’s en OS:
Marti won in 1987 de Zevenheuvelenloop en de marathon van Maassluis. Zijn snelste marathon liep hij in 1989 in Rotterdam met een tijd van 2:10.04. In 1990 werd hij 16e in Aix-les-Bains op de wereldkampioenschappen veldlopen. Tweemaal (1987 en 1988) won hij de marathon van Enschede. Op het WK marathon in 1987 behaalde hij een 24e plaats met een tijd van 2:22.21.In 1988 vertegenwoordigde Ten Kate Nederland op de Olympische Spelen van Seoel. Daar werd hij negende op de 10.000 m (27.50,30) en behaalde hij een vijftiende plaats op de Olympische marathon (2:14.53).

De opkomst voor deze speciale Centrale Training was geweldig. Dat alleen al was de moeite waard. De uitnodiging naar AV Veluwe bracht ook een aantal enthousiastelingen daar vandaan.
Na een inleiding van Frans om Marti en ons welkom te heten, zijn we vertrokken naar de grote bos weide, onder de overkapping, om daar te starten. Heel leuk was het, dat er ook een aantal wandelaars waren, die de training konden bijwonen, omdat die op de bos weide plaatsvond.
Na de loopscholing vond er een training plaats, wat je goed kan doen als je verschillende lopers, qua tempo, bij elkaar hebt, Een halve minuut eigen tempo lopen en op het fluitsignaal rechtsomkeer terug, naar de startlijn. Op deze manier komt iedereen aan zijn trekken en komt de groep steeds weer gezamenlijk bij de basis terug.
Daarna een spel met een dobbelsteen. Je gooit met de dobbelsteen en het aantal wat bovenop ligt wordt gelopen in minuten. Je mag zelf de route bepalen en je probeert weer terug te zijn op de basis, als de minuten verstreken zijn. Na een paar minuten rust, wordt opnieuw de dobbelsteen geworpen. Je loopt totaal 21 minuten, waarvan steeds tussendoor een paar minuten rust. Het leuke van deze oefening is, dat iedereen zijn eigen tempo kan lopen, maar dat uiteindelijk iedereen weer naar een paar minuten terug is. Zo houd je controle op de groep.
Na deze training zijn we terug gelopen naar de overkapping op de bos weide en zat het gebeuren onder leiding van Marti ten Kate erop.
In de mail van Jacques aan de trainers van 7 mei jl. staat een grappig zinnetje:
“Een centrale training waarbij tussen door en op het einde voor enige verfrissing wordt zorg gedragen”.
Dat klopte precies. Tussendoor kregen we een verfrissende regenbui en aan het eind een heerlijk energiedrankje!
Haha, die Jacques heeft voorspellende gedachten.
Daarna zijn we gezamenlijk terug gelopen naar de uitgang waar de fietsen en auto stonden.

Als ik uit mijn eigen naam mag spreken, had ik meer van de training verwacht. Marti heeft veel kennis in huis, maar heeft daar weinig van laten zien in deze clinic. Het zou een twee uur durende training worden, maar half vier was ik alweer thuis en heb nog een tijdje na afloop staan praten. Ik eindig zeker met iets positiefs. We kunnen in ieder geval zeggen dat we een Centrale Training o.l.v. Marti ten Kate hebben gehad en Frans concludeerde dat wij bij Trim trainers op goed niveau in huis hebben, zodat je van goede huizen moet komen om ons nog wat te leren… (HaHa)
Bedankt Frans voor al jouw moeite om Marti te strikken voor onze Centrale Training. Ook Herman bedankt voor het organiseren van een lekker sportdrankje aan het eind.
Lenie de Bloois.
De fotoimpressie vind je HIER.