Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn4 weeks ago
Beste trimmers,
Het is duidelijk dat we elkaar missen, maar vooral missen we ons sportief ingeklede trimuurtje op de diverse momenten.
Na de persconferentie van afgelopen woensdag is duidelijk geworden dat het sporten in groepen, waarbij een maximum geldt van 10 deelnemers èn een onderlinge afstand van 1,5 meter in acht moet worden genomen, het voor TRIM niet haalbaar maakt om onze groepsactiviteiten al weer op te pakken. Die verantwoordelijkheid kunnen en willen we als Bestuur niet op ons nemen. Op onze verzamelplaats zijn toch ook te veel mensen tegelijkertijd aanwezig. En we willen als TRIM natuurlijk niet als mogelijke verspreidingshaard gezien worden. Gelukkig zien we dat velen toch nog wel individueel actief blijven.
Zodra er weer méér perspectief is, zullen we daar direct op in spelen. Dus houdt onze website en Facebookpagina in de gaten.
Houdt het gezond en houdt nog even vol!
Bestuur TRIM Apeldoorn
Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn1 month ago
Trainer Willy Wentink gaf kort geleden een inkijkje hoe hij omgaat met het TRIM-Apeldoorn-loze tijdperk. Nu dan één van een andere trainers: Jan Timmner.

Wat doe je met je vrije tijd ?
Trainer en coördinator zijn van de dinsdagochtend TRIM kost in feite niet zo veel tijd. Regelen dat er genoeg trainers zijn, eurootjes ontvangen en tellen en naar de bank brengen, zo nu en dan via via een kaartje regelen voor zieken of geblesseerden, dat valt best allemaal mee. Maar ook ander vrijwilligerswerk ligt stil, CODA, Vereniging Oud Apeldoorn, bijles geven, dat ligt ook stil. Er is nog wel wat mantelzorg die doorgaat en ook heb ik nu tijd voor een goed MeerJarenOnderhoudsPlan voor onze VvE te maken.
Maar klagen lijkt me onaardig als ik denk aan degenen onder ons die gewoon een baan hebben en al dan niet thuis (moeten) werken en hoe zorg je dat je kinderen hun lessen thuis doen en hoe hou je ze bezig, laat staan als je in de zorg werkt. Hulde voor deze kanjers !
Wat ik dan doe: ik probeer vooral regelmaat te houden. Na in de maand maart flink verkouden te zijn geweest (en dus in quarantaine) ben ik in april weer gaan hardlopen. Langzaam beginnen, maar wel regelmaat. D.w.z. ik ga gewoon op zaterdagochtend 08.00 uur en dinsdagochtend 09.30 uur naar ons bekende startpunt en ga een uurtje bezig zijn met hardlopen, wel alleen. Soms kom je dan toch bekende wandelaars en lopers tegen. Maar dat geeft een goed gevoel en is gezond. En....nu niet allemaal tegelijk ook komen hoor. Daarnaast op donderdagochtend nog een klein uurtje samen met mijn dochter in het Woudhuisbos hardlopen, zien we elkaar ook eens. Ja en dan thuis: Ik heb nog 72 oude LP's uit eind jaren 60 en jaren 70 en ben die aan het digitaliseren. Ook dat geeft leuke herinneringen ook omdat ik eind jaren 60 (1969) verkering kreeg met mijn Ria waar ik inmiddels al meer dan 47 jaar getrouwd ben.
Tenslotte ben ik ook aan het nadenken hoe we strakjes de dinsdagochtend TRIM weer moeten opstarten als er toch nog mogelijk "afstand beperkingen" of aantal mensen per groepje zijn. Hoeveel trainers zijn er dan nodig, hoe zorg je ervoor dat die 70-90 wandelaars en hardlopers weer gaan starten, meerdere starttijden (?) , maar ja sommige mensen willen graag bij elkaar !
Jullie begrijpen het al, maar toch maar even relativeren Jan, want er zijn nu belangrijkere zaken in het leven.
Is er dan een moraal in dit lange verhaal ? Ja, vrienden, blijf vooral positief, houd je aan de regels en probeer regelmaat te vinden. En ik hoop dat jullie allen gezond zijn/blijven.

Jan Timmner😃
Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn1 month ago
"gepikt"van Evertjan Hannivoort, maar wel leuk toch, uit de Apeldoornsche Courant van mei 1929.
Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn1 month ago
In deze tijd dat we elkaar als enthousiaste TRIM-Apeldoorners minder vaak zien, is het misschien wel leuk dat we wat van elkaar horen; hoe we als trainers, wandelaars of hardlopers omgaan met die andere vrijheid (of ?), maar tegelijkertijd hoe we elkaar en het lopen missen...... Daarom hieronder een berichtje van trainer Willy Wentink en wie weet volgen er meer van dit soort "blog's"
Hardlopen in corona tijd

Mijn trainerslogboekje heeft na 10 maart 2020 lege en onbeschreven bladzijden. Hopelijk komt daar over niet al te lange tijd weer verandering in. Zoals vrijwel iedereen die ik spreek loop ik alleen. Ik probeer twee of drie keer per week te lopen. Soms ook een keer een mooie tocht op de mountainbike.
Gelukkig word ik stevig aangemoedigd door mijn werkgever. Neem af en toe een uurtje vrij en ga lekker naar buiten om te fietsen, te wandelen of te hardlopen, zo luidt de instructie.
Er zijn nog nooit zoveel hardlopers geweest als nu, in corona tijd. Ik zie ze overal, soms ook bekenden van Trim Apeldoorn.

In De Stentor staan nuttige tips voor degenen die pas zijn begonnen met hardlopen. Ik noem er een paar:
- Laat het lichaam wennen aan belasting
- Je hoeft niet altijd moe thuis te komen
- Loop niet elke training hetzelfde rondje
- Ga speels om met de omgeving
- Daag jezelf uit in verschillende tempo’s
- Durf te wandelen

Zelf durf ik er voor de meer gevorderde loper aan toe te voegen: Steun de lokale ondernemer en koop nieuwe loopschoenen en nieuwe hardloopkleding. Mij bevalt het prima.

Op www.runfitcheck.nl staat een test en leuke persoonlijke oefeningen, schema’s, en tips. In drie minuten tijd heb je antwoord op de vraag hoe jij hardloopt en herstelt.
Ik mag mezelf rekenen tot de vitale lopers. Die trainen om fit te zijn. En jij? Loop jij om gezellig samen actief te zijn? Of met een bepaald doel van een afstand of evenement? Misschien om je hoofd leeg te krijgen?
Voor het geval je nog een aanmoediging of een boost kunt gebruiken: Kijk eens verder op internet

Veel succes!

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Willy Wentink
Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn2 months ago
Voor de hardloper die ook wel eens alleen een loopje doen!
Trim Apeldoorn
Trim Apeldoorn3 months ago
In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen rond om het Coranavirus heeft het NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.

Het bestuur van Trim Apeldoorn neemt dit advies over ondanks het feit dat er niet in alle gevallen sprake is van meer dan 100 hardlopers/trimmers gelijktijdig.

3 years ago
Wist je dat meelopen met Trim Apeldoorn maar € 1,- per keer kost? Gewoon bij de start het muntje in de emmer doen. Tot morgen!
3 years ago
Feest voor onze hardloopmaatjes Hans en Marina. Gefeliciteerd! https://t.co/4TuZdo64dV TrimApeldoorn photo
3 years ago
Vanavond eerste training voor de @MW_Marathon. Beginnen met 10 kilometer. Start om 19:00. Zie tevens https://t.co/WCUmhyfgcw