We hebben om 09:00u verzameld aan de Asselsestraat en zijn van daaruit met een aantal auto’s vertrokken richting de Kroondomein bij het Loo. Met een training van 15,5 km. voor de boeg zijn we op de Amersfoortseweg (meteen bult op), maar rustig van start gegaan. Vlakbij de Echoput eerst effe rekken en strekken, waarna we onze weg het kroondomein in vervolgden. Route: route mini 28-12-2013 Na in totaal zo’n 6 km. gelopen te hebben kreeg de training een andere wending, het werd een excursie met Lenie voorop ;-) Zo hebben we het monument (Kathedraal van Reims) bezocht dat prinses Beatrix ter gelegenheid van haar 60e verjaardag aan Apeldoorn heeft geschonken . Prachtig gezicht zo midden in het bos tussen de begroeiing, als je het niet weet zal je het ook niet zomaar vinden, voor meer info zie: link.
Na voldoende rust zijn we verder op pad gegaan naar ons volgende bezienswaardigheid, de boomhut van Wilhelmina eveneens in het kroondomein te vinden.

wilhelmina boomhut boomstamboomstammen kroondomein

Na een korte stop onze (Wieselse)weg vervolg tot aan de Zwolseweg en vandaar door naar het Loo. Bij het Loo hadden we in plaats van onze loopschoenen de schaatsen kunnen onderbinden en een lekkere kom (snert) soep kunnen nuttigen, toen men over glühwein begon zijn we maar weer snel verder gegaan. Aan het eind met zo’n 15,5 km. in de benen en 1u en 40min. de laatste rek en strek oefeningen met als gouden tip: “Na het douchen de benen nog enkele minuten met koud water afspoelen, zo heb je morgen nergens last van”.

Iedereen alvast een goed uiteinde en tot volgend jaar!

Groeten, Ewoud Kleiboer (i.o.v. Lenie de Bloois)