Coördinator gezocht

Coördinator gezocht

Ben jij die duizendpoot die we zoeken? Trim Apeldoorn heeft zoals je vast weet meerdere momenten om te wandelen of hardlopen. Één daarvan is de zaterdagochtend om 09:00 uur. Om alles in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een coördinator (M/V). Het enige wat...

Lichtgevend hesje

Het wordt weer donker als er in de avond gelopen wordt. Vergeet daarom niet om je lichtgevend hesje mee te nemen. Heb je geen hesje, je kunt deze bij Trim bestellen voor 5 euro. Mail naar penningmeester@trim-apeldoorn.nl...

Wandelen met Bert

Vrijdag 11  mei werd de vijfde en tevens laatste vrijdagmiddag-wandeling van winter en voorjaar 2018 gelopen. Onze start was op de parkeerplaats op de zijweg van de Aardhuisweg. We waren deze keer met 15 wandelaars. Deze keer werden we gehinderd door paden die niet...

Wandelen met Bert

Op vrijdag 13 april  werd de vierde vrijdagmiddag-wandeling van 2018 gelopen. De start was op de parkeerplaats van ‘t Leesten. Het voornemen was om het op 2e paasdag geopende klompenpad van Ugchelen te wandelen. Er waren deze keer met 16 wandelaars. De route ging...

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes

Op donderdag 7 juni gaat onze voorzitter Jeroen Nollet samen met een drietal collega's de Alpe d'Huez beklimmen met zijn racefiets voor het KWF. Op deze manier probeert hij een steentje bij te dragen om deze rot ziekte, die zowel zijn vader als moeder heeft getroffen...

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken

Volgende week zaterdag 31 maart is het weer zover. Het jaarlijks zoeken van de eieren! We zoeken zowel om 8 uur als om 9 uur. Het belooft weer een leuke happening te worden. Het zoeken is geschikt voor alle hardlopers en wandelaars en natuurlijk mogen de kinderen niet...

Bevrijdingsloop 17 april

Bevrijdingsloop 17 april

Op dinsdag 17 april zal voor de 73e keer de bevrijding van Apeldoorn worden gevierd. De Stichting bevrijding ’45 organiseert deze dag  de bevrijdingsloop en het ontsteken van het bevrijdingsvuur in het Oranjepark. Om 19.25 uur start de viering in het Oranjepark. Daar...

 1. Nieuw interview met trimmer Gerard
 2. Bericht van de familie Kramer uit Oostenrijk
 3. Interview met een trimmer van Trim Apeldoorn november 2010
 4. Centrale training Trim Apeldoorn 12-11-2010
 5. AV ’34 wint Apeldoorn trofee
 6. De dinsdagmorgen afsluiting voor de zomer 2010
 7. Wat doen de wandelaars als de Trimmers rennen naar Hoog Soeren?
 8. Spannende belevenissen van de wandelaars van Trim…
 9. De Pet van Teun is gevonden!
 10. Oproep: Wie wil zijn ervaringen met Trim Apeldoorn delen?
 11. Trim Apeldoorn wandelaars inspecteren boompje Tilly Tans
 12. Trim Apeldoorn ondersteunt actie Paul Ritter voor Pax kinderhulp
 13. Trim Apeldoorn ondersteunt actie voor Max Vermeulen
 14. Midwintermarathon 2010: Henk de Wilde loopt hem voor de 25ste keer!!
 15. Trim in het nieuws: Apeldoorns Stadsblad februari 2010
 16. NAPRAAT EETAVOND: 23 februari 2010

 

Nieuw interview met trimmer Gerard

 

Gerard van Gijtenbeek is in 2009 bij Trim gaan hardlopen na een tip van een collega van zijn vrouw. Zijn eerste training was op een donderdagavond en ondanks zijn beperkte loopervaring kon hij de 15 km toch goed volbrengen. Hij had de dagen erna zelfs geen spierpijn. Een talent? We zullen het meemaken!
Zijn 1e minimarathon in 2010 smaakte naar meer en Gerard is zich gedegen aan het voorbereiden voor de mini in 2011. Zijn doel is om zijn persoonlijke record scherper te stellen en daarvoor heeft hij een trainingsaanpak gekozen met o.a. fitness, duurlopen en interval training. Op mijn vraag of dat niet wat veel van het goede was gaf Gerard aan dat hij inderdaad afgelopen week een training had laten ‘lopen’. Verstandig gezien de kans op overtraindheid.
Gerard vindt vooral de ongedwongen sfeer en de vrijblijvendheid van Trim Apeldoorn een sterk punt. Hij heeft goede herinneringen aan die allereerste training van 15 km met Rineke en aan een training met Alex ergens in januari. Die training begon met regen en ze kwamen met sneeuw terug. Dat blijft je bij! Bijzonder vond Gerard ook het hardlopen naar Hoog-Soeren en daar met elkaar koffie drinken, erg gezellig.
De napraatavond na de mini van dit jaar en de Coopertest op de baan van AV34 zijn ook van die gebeurtenissen waarvan Gerard het mooi vindt dat ze binnen de Trim wordt georganiseerd.
Gerard zou het leuk vinden als collega-lopers eens wat meer samen zouden doen, een keer gezellig koffie drinken of samen naar een loopje.

 

Een oproep aan het Bestuur: Doe wat meer aan PR, dit mooie clubje moet wel blijven!

 

Bericht van de familie Kramer uit Oostenrijk

 

Wandelcoach Joop heeft contact gehad met de familie Kramer in Oostenrijk, zie het bericht hieronder:

 

Ik weet niet waar jullie het hebben gezien maar onze uitzending (“Ik vertrek van de familie Kramer naar Oostenrijk”) is verplaatst naar zaterdag 11 december 21.30 uur Nederland 1 (was eerst 4 december om 21.30 uur op Nederland 1).

 

Alles goed bij jullie? Hier sneeuwt het nu dus alles wordt weer mooi wit. Ik heb de uitzending al bekeken, hij is mooi geworden en zeker een eerbetoon aan Anneke.
Ik ben blij dat we het hebben gedaan, ook zeker een mooi document voor mij en de kinderen.

 

Ons gaat het goed we zijn ons aan het voorbereiden op de komende winter, volgende week vrijdag 3 december gaan we weer open.

 

Doe de lieve groeten aan alle trimmers en ik zal binnenkort een mooie aanbieding maken voor Trim Apeldoorn om eens met een bus naar Oostenrijk te komen en hier een paar dagen te genieten van de mooie natuur.

 

Ronald Kramer en de kids.

 

Mit freundlichen Grussen,

 

Gasthof – Familienpension Sonnenlicht
Griesbachwinkl 2
A-5761 Maria Alm, Austria
Tel.:+43-6584-7702
Handy:+43-664-2387703
www.gasthof-sonnenlicht.at
Info@gasthof-sonnenlicht.at

 

Interview met een trimmer van Trim Apeldoorn november 2010

 

Rob van der Ster kwam 8 jaar geleden uit het Westen naar Apeldoorn en zocht een clubje om lekker mee hard te lopen. Via een tip van een collega kwam hij indertijd bij Trim terecht en loopt daar nu al jaren naar zijn zin in groep 3 snel. Voor Rob staat de Trim voor regelmaat, ook komen als het minder weer is en lekker stevig trainen. Hij vindt de sfeer leuk en losjes en waardeert het contact met zijn medelopers waar hij al hardlopend graag grapjes mee maakt en lekker bijkletst.
Zijn leukste ervaring was het lopen van de Mini dit jaar 2010. Na een periode met blessureleed ging het nu weer lekker en de entourage rondom de Mini (bij elkaar komen vooraf en de chocomel erna) spraken hem zeer aan.
Rob vindt de kwaliteit van de training de laatste jaren toegenomen. Er is meer stimulans vanuit de trainers om er stevig tegen aan te gaan en dat ligt hem wel.
Een punt van zorg van Rob is dat hij ziet dat de opkomst minder wordt en wil het Bestuur aanraden om meer PR te maken, ook omdat anders de vergrijzing om de hoek ligt. Van andere verenigingen ziet Rob vaak advertenties in de krant staan, van Trim niet.
Rob constateert verder dat er weinig samenhang is binnen de Trim-gelederen. Samen naar een loopje in het weekend ziet hij niet gebeuren en hij zou dat leuk vinden. Rob biedt aan om hierin een rol te spelen.
De website vindt Rob qua toegankelijkheid wat verwarrend, hij moet erg zoeken naar de informatie (Nieuws b.v.) .
Als laatste geeft Rob de suggestie mee om aan de Trimmers te adviseren om een identificatie bij zich te dragen voor het geval er problemen onderweg zijn. Kan het Bestuur hier wat mee?
Rob’s laatste wapenfeit: De “Diepe Hel Holterberg” loop, een aanrader.

 

Centrale training Trim Apeldoorn 12-11-2010

 

Trim Apeldoorn organiseert regelmatig Centrale Trainingen om de trainers van Trim weer bij te spijkeren door nieuwe oefeningen, spellen of loopvormen aan te bieden. Afgelopen 12 november werd de training verzorgt door Ard ter Burg vanuit het thema: Speelse vormen.
Een vast onderdeel van de centrale training is het weer opfrissen van de handelingen die nodig zijn als er gereanimeerd moet worden!

 

Klik hier voor de foto’s, je ziet dat de trainers ook hier weer ontzettend veel lol hebben met elkaar.

 

 

AV ’34 wint Apeldoorn trofee

 

Trim Apeldoorn feliciteert AV ’34 met de welverdiende Apeldoorn trofee!
Apeldoorn Trofee

 

Apeldoorn, 6 oktober. AV ’34 heeft vanavond de Apeldoorn Trofee gewonnen.
De prijs wordt de gemeente Apeldoorn uitgereikt omdat ze grote waardering heeft voor het onbetaalde werk van vele duizenden inwoners. Speciaal voor deze mensen stelt de gemeente de Apeldoorn Trofee ter beschikking.

 

Juryvoorzitter Paul Blokhuis:”Uit bijna 150 voordrachten van het Apeldoornse publiek heeft de jury uiteindelijk gekozen voor atletiekvereniging AV’34 als de organisatie die in 2010 de Apeldoorn Trofee het meest verdiend. De atletiekvereniging wordt draaiende gehouden door honderden vrijwilligers, die een langdurige betrokkenheid hebben bij de vereniging. Daarnaast weet AV’34 breedtesport en topsport op een goede manier te combineren. Denk aan de zilveren medaille bij het EK atletiek in Barcelona op het onderdeel tienkamp van Eelco Sintnicolaas. Dit is eigen kweek van AV’34. Verder draait het bij de vereniging niet alleen om sport, maar ook om gezondheid en sociale contacten. Bovendien heeft de vereniging aandacht voor speciale doelgroepen. De brede uitstraling voor de Apeldoornse samenleving wordt dan ook zeer gewaardeerd”,

 

De dinsdagmorgen afsluiting voor de zomer 2010

 

De dinsdagmorgen Trim heeft voor de zomerstop altijd een leuke afsluiting, koffie met gebak en verkleedpartijen:

 

 

Wat doen de wandelaars als de Trimmers rennen naar Hoog Soeren?

 

De wandelaars streken neer in het restaurant van Berg & Bosch. Aangezien er die dag een paardensportevenement op de grote weide plaatsvond, was het café om half tien reeds open. Onderweg zagen we weer vele verse sporen van zwijnen-gewroet, waarop Ali opmerkte: ‘nou daar hebben de zwijnen zeker rondgebolderd!’

 

Spannende belevenissen van de wandelaars van Trim…

 

Foto1: Is van Jan van der Harst; Jan is tijdens de Apeldoornse vierdaagse in de spreng gevallen, terwijl wij(Jan en Joop) naar zoon Thomas(van Anneke) en Karin eten gingen brengen bij de verzorgings controlepost vlak bij de Hamermolen. Op het smalle pad van de Hamermolen naar verzorgingspost is Jan in de spreng gevallen met fiets en al tot zijn middel drijfnat, de wonden vielen gelukkig mee. Hij werd goed verzorgd bij de Rode Kruispost daar.

 

 

Foto 2 is een groep wandelaars op dinsdagavond 24 aug. j.l. in Berg en Bos.

 

De Pet van Teun is gevonden!

 

De Pet van Teun is gevonden! Hij was er zeer aan verknocht, want deze pet droeg herinneringen aan zijn tocht door de Eurotunnel. Maar Teun legde na het trimmen de pet even op de auto en is toen weggereden: verkeerde volgorde!
Ik fietste er even later langs, zag een pet liggen en heb ‘m opgeraapt. De volgende zaterdag hoorde ik Teun klagen dat-ie z’n geliefde petje kwijt was: stom-stom-stom! Het duurde nog een week eer ik doorhad dat het petje dat ik gevonden had dezelfde was waar Teun zo’n verdriet over had. Nog een zaterdag later heb ik dat met Teun besproken en beloofd dat ik het de volgende zaterdag mee zou nemen. De volgende zaterdag was Teun er niet en komende zaterdag ben ik er niet. Dus Teun: op z’n vroegst 28 augustus krijg jij je petje weer terug. Tegen die tijd zal-ie wel naar zout water ruiken, want ik heb ‘m op mijn kop gezet toen ik de Noordzee op ging om buitengaats te vissen op een kotter.
Paul Ritter

 

Oproep: Wie wil zijn ervaringen met Trim Apeldoorn delen?

 

Het bestuur van Trim laat graag haar trimmers aan het woord op de site.
Vanaf september zal er maandelijks een interview met één van de trimmers(sters) op de site verschijnen n.a.v. een interview door Peter Mooij, de site-beheerder. Wil jij de spits af bijten? Meld je dan snel aan via info@trim-apeldoorn.nl.

 

Trim Apeldoorn wandelaars inspecteren boompje Tilly Tans

 

De wandelaars van Trim hebben een inspectie uitgevoerd bij het boompje wat ter ere van Tilly Tans, voormalig trainster van Trim, is geplant. Eind 2009 leek het boompje ten dode opgeschreven, de kenners gaven het weinig kans. Maar het stekkie van Tilly bleek toch sterker dan knaagschade, een barre winter, rupsenplaag en meeldauw. Ongetwijfeld het werk van Tilly’s spirit, geholpen door de weergoden die het lekker besprenkeld hebben.
Voor de beelden: Inspectie ronde

 

Trim Apeldoorn ondersteunt actie Paul Ritter voor Pax kinderhulp

 

Voor de jaarlijkse actie, vakantie voor Armeense kinderen in Nederland, wordt er door Pax kinderhulp een evenement georganiseerd om geld bijeen te brengen: Helicoptervluchten boven Apeldoorn en Beekbergen.
Voor meer informatie surf naar: www.pax-apeldoorn.nl

 

Trim Apeldoorn ondersteunt actie voor Max Vermeulen

 

Trim Apeldoorn ondersteunt graag de actie van Trimtrainer Hanco en zijn zoon Remco om het voor Max mogelijk te maken dat hij de therapie “Zwemmen met dolfijnen” kan gaan volgen eind 2010.
Onderstaande passage uit een artikel over deze therapie stond onlangs in het Apeldoorns Stadsblad:

 

Juist voor kinderen met het Downsyndroom levert dolfijntherapie vaak een enorme stimulans in hun ontwikkeling op. Max wil deze kostbare therapie graag volgen in het najaar van 2010. Informatie over Max, over de dolfijntherapie en over sponsoring en donaties is te vinden op de site maxvermeulen. nl. Vrijwillige bijdragen kunnen overgemaakt worden op bankrekening 749638923 van Max Vermeulen, Apeldoorn.

 

Voor meer informatie kijk op de website van Max: www.maxvermeulen.nl

 

 

Midwintermarathon 2010: Henk de Wilde loopt hem voor de 25ste keer!!

 

Henk de Wilde, in het dagelijks leven financiële man in ruste, is behalve een fanatiek loper binnen Trim Apeldoorn ook al jaren lang het financiële geweten van de Trim (Penningmeester).
Henk liep vandaag, 21 februari 2010, zijn 25ste Minimarathon in Apeldoorn, een mooie reden om hem eens wat (gewetens) vragen te stellen.

 

Felicitaties van het Bestuur

 

• In welk jaar liep jij je 1e minimarathon?

 

Na enig rekenwerk bleek dat al in 1985 te zijn, ver in de vorige eeuw en bijna in een vorig leven. Henk was tot die tijd actief als fietser en trainers van Trim zeiden tegen hem: “Hé kromme, probeer eens recht op te lopen!”.

 

• Hoe was in die tijd de voorbereiding binnen de Trim?

 

Dat weet ik eigenlijk niet meer precies, ik liep gewoon lekker mee, was daar ook niet zo mee bezig. Nu is het in ieder geval heel goed geregeld met een goed doordacht schema en goed opgeleide trainers. Het weer zat niet mee maar dat kan je dan ook niet beïnvloeden.

 

• Hoeveel mensen liepen er in die tijd mee?

 

Toch al best veel, als je de deelnemers vanuit de Trim bedoeld. We kwamen in die tijd bij elkaar bij Victoria Boys en dat was altijd een hele club! Henk doelt op de groepsfoto’s uit die tijd waarop inderdaad een tribune vol met soms wel 100 trimmers vereeuwigd zijn.

 

• 25 jaar op een rij, nooit blessures gehad?

 

Elk jaar is er wel wat met blessureleed. Ik heb altijd wat te klagen, maar op het moment dat ik loop is dat meestal wel weer weg. Op één jaar na heb ik die mini’s achter elkaar gelopen.

 

• Wat was tot nu toe het mooiste jaar en waarom?

 

Dat was vorig jaar, 2009. Ik heb toen heerlijk gelopen in een groepje met o.a. Janny Elbertsen. Het was koud maar geweldig. Ik heb toen moeten vechten om een goede tijd te kunnen lopen.

 

• Hoe voel jij je nu na jouw jubileumloop?

 

Heerlijk, leuk wat er allemaal door de Trim is bedacht rondom dit bijzondere jubileum. Het stopte niet met de lovende woorden en de prachtige bloemen van het Bestuur, want ook de speaker van de Midwinterorganisatie besteedde er aandacht aan én ik werd onderweg heel veel aangemoedigd door het publiek en de lopers.

 

Henk in zijn element

 

• Hoe heb je eigenlijk gelopen?

 

Ik moest wel vechten, dat hoort schijnbaar bij mij. Ik had wat last van de hamstrings, maar geen probleem, ik ben redelijk tevreden.

 

• Wat was het lastigste stuk?

 

Dat was duidelijk de lange klim op de J.C. Wilslaan. Dat is steeds weer een gevecht om op dat vals plat de snelheid erin te houden. Als je dan linksaf richting Hoog Soeren kan dan is het leed weer geleden.

 

• Nog tips voor de voorbereiding voor volgend jaar?

 

Eigenlijk niet, het loopt op rolletjes zo. Ik heb het erg naar mijn zin. De mensen die binnen Trim de minimarathon-training organiseren verdienen een pluim. Een goede opbouw, prachtige routes en een fijne sfeer.

 

• Volgend jaar weer?

 

Zolang als ik gezond blijf: JA!

 

Trim in het nieuws: Apeldoorns Stadsblad februari 2010

 

 

NAPRAAT EETAVOND: 23 februari 2010

 

Op 23 februari wordt een oude traditie weer nieuw leven ingeblazen: Het onder het genot van een hapje en een drankje terugblikken op het winterseizoen, de sneeuw, de trainingen voor de Mini, de Acht en de loop zelf op de zondag ervoor of de mooie wandelingen. Iedereen die het leuk vind is uitgenodigd!

 

Waar: Clubhuis voetbalvereniging SV Orderbos.
Tijd: 19.00 uur
Kosten: 15 euro exclusief drankjes (1e drankje is van de Trim).
Inschrijven: Bij de coördinatoren liggen inschrijfformulieren.

 

Vragen: f.gerwen5@upcmail.nl (Marcella van Gerwen), inleveren bij Marcella aan de Javalaan 17, Apeldoorn kan ook!!!!!