De minitraining van afgelopen zaterdag o.l.v. Lenie heeft een mooi verhaal opgeleverd, zie hieronder het relaas van René Steenman en een toelichting van Lenie.

“Op een zonnige zaterdag (17-12-2011) hebben we tijdens een mini training even aan cultuur gesnoven. Onder leiding van Lenie vonden we bronzen boomstronken, diep verscholen in het bos. Deze bleken te staan in de vorm van een kathedraal. (was wel enige fantasie voor nodig voor sommigen). De boomstronkenkathedraal is een kunstwerk, geschonken door Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag in 1998. Het bestaat uit 40 bronzen boomstronken van 1 meter hoogte, die zijn geplaatst overeenkomstig het grondpatroon van de zuilenrijen van de kathedraal van Reims. Na deze cultuurpauze deden we ook nog even rondje paleis het Loo.” Lenie, bedankt voor deze educatieve training.

Op naar de volgende!”

René Steenman

Toelichting Lenie:

Afgelopen zaterdag hebben we met groep 2 een mooie Koninklijke Route gelopen. De start aan de Pijnboomlaan richting Echoput is altijd een crime. Alleen maar bergopwaarts, dus zwaar op de vroege zaterdagmorgen. Maar we worden beloond. Als we eenmaal de Amersfoortse weg af zijn, is het klimmen redelijk voorbij en is het genieten in de mooie bossen van Wiesel. Wat ook de moeite waard is, om op de Wieselseweg even het pad af te gaan en het Kunstwerk te bekijken, wat Koningin Beatrix op het 60 ste verjaardag geschonken heeft. Uiteindelijk via Paleis Het Loo, opnieuw stil gestaan, foto van de groep gemaakt, weer terug voor de laatste klim op de Amersfoortseweg ri. Pijnboomlaan. Al met al een mooie koninklijke route.

Nog meer foto’s: