Bezoek van Lenie de Bloois en familie aan Ronald Kramer in Maria Alm Oostenrijk.

Hallo medesporters,

Zaterdag 16 juni jl. ben ik met mijn familie afgereisd naar Maria Alm (Oostenrijk) om een weekje bij Ronald te logeren in zijn gasthof “Sonnenlicht” .
Ik had me erg verheugd op dit bezoek en was benieuwd hoe het met Ronald en zijn kids na 4 jaar Oostenrijk en bijna 2 ½ jaar na Anneke’s overlijden ging.

Het was een warm welkom, letterlijk en figuurlijk, en we waren blij elkaar weer te ontmoeten. Wij vertrokken ’s morgens bij 13 graden vanuit Ugchelen en in de loop van de dag werd het steeds warmer. De temperatuur liep in de loop van de dag op naar 26 graden. Hoe dichter we bij Oostenrijk kwamen hoe warmer het werd. In München gaf te buitentemperatuur in de auto 39 graden aan. De dag daarvoor had ik nog contact met Ronald gehad en hij schreef me dat het 33 graden was in Maria Alm. Dat betekende voor onze koffers, lange broeken en truien eruit, T-shirts, korte broeken erin.

De hele week hebben we dit weer gehouden en hebben we veel van de omgeving gezien. Het gasthof Sonnenlicht ligt op een mooie locatie in Maria Alm en er stroomt een beek naast het pension. Het pension ziet er gezellig uit en Ronald heeft het allemaal perfect voor elkaar. Elke ochtend werden we verwend met een heerlijk ontbijt en de avondmaaltijd was ook prima verzorgd. We hebben bijna alle dagen ’s morgens en ’s avonds buiten kunnen eten.

Er zijn prachtige wandelingen te maken vanuit Maria Alm. Ook gaat er vanuit Maria Alm een cabinebaan naar boven om je alvast een stukje op weg te helpen om een wandeling naar de top (haha) te maken, of lekker relax naar beneden te lopen. Maria Alm ligt in het Hochkönig gebied en dat betekent dat je van meerdere liften gebruik kunt maken. Voor deze liften hoef je niet te betalen, dit zit inbegrepen bij de toeristenbelasting.

Na een week bij Ronald, Thomas,Tim,Sara en Femke geweest te zijn, kan ik zeggen dat het goed met ze gaat. Ronald is een kei in het organiseren wat betreft het pension en zijn kinderen. De kinderen doen het erg goed en zijn lief en behulpzaam. Ook helpen ze, als ze het niet te druk hebben, mee in het restaurant en dat doen ze erg goed. Jullie krijgen de hartelijke groeten van Ronald en het is zeker de moeite waard om Maria Alm een keer te bezoeken.

Zie ook zijn website: www.gasthof-sonnenlicht.at

Lenie de Bloois 3 juli 2012