Op dinsdag 17 april zal voor de 73e keer de bevrijding van Apeldoorn worden gevierd.

De Stichting bevrijding ’45 organiseert deze dag  de bevrijdingsloop en het ontsteken van het bevrijdingsvuur in het Oranjepark.

Om 19.25 uur start de viering in het Oranjepark. Daar zal bij  het monument De Man met de Vlag rond  dat tijdstip de groep hardlopers uit Wilp aankomen.

Het  bevrijdingsvuur wordt namelijk door lopers van diverse Apeldoornse verenigingen in estafettevorm van Wilp naar Apeldoorn gebracht. In Wilp zijn in april 1945 de eerste Canadezen de Ijssel overgestoken, die later Apeldoorn zouden bevrijden. De hardlopers vertrekken in Wilp bij de kerk om 17.20 uur en volgen nu die route opnieuw naar het Oranjepark in Apeldoorn

Medewerking aan de viering wordt verleend door het Apeldoornse  DAP  en City of Apeldoorn Pipes and Drums. Daarnaast zullen er militaire voertuigen meerijden van de vereniging Old Army Cars.

Rond 19.35 uur zal burgemeester Berends na een korte toespraak,  het bevrijdingsvuur ontsteken en zullen er nog bevrijdingsgedichten worden voorgedragen. In het programma is ook plek ingeruimd voor toepasselijke muziek.

 

Meer informatie over het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij

Werkgroep 17 april en 4 mei van de Stichting Bevrijding ‘45

En aanmelden voor de bevrijdingsloop bij

e-mail: beek0290@wxs.nl

Wim van Beek

AV ‘34