Mijn eerste contact met Herke Poelstra was via de telefoon, ik was net in Apeldoorn komen wonen en zocht een club om bij hard te lopen. Het enthousiasme van Herke over Trim Apeldoorn spatte de telefoon uit en ik was verkocht. Vanaf oktober 1980 ben ik dus bij de Trim, dank zij Herke’s verhaal.

In datzelfde jaar was Herke als coordinator van de dinsdagavond toegetreden tot het Bestuur, een rol die hij met verve speelde en in 1989 aan mij overdroeg. Inmiddels had Herke mij gevraagd om trainer te worden.
Na deze Bestuursperiode is Herke ook nog ongeveer 15 jaar coördinator van de zaterdagmorgen 08.00 geweest en steeds bleef hij actief als trainer.

Daarnaast organiseerde hij bijzondere evenementen en was hij de initiator van de traditie genaamd de Trimkwast.

Voor het hele verhaal verwijs ik graag door naar de website: https://50jaar.trim-apeldoorn.nl/trimkwast/trimkwast/

De laatste jaren was Herke vooral actief op de dinsdagochtend, trainer van groep 3 en dat waren steeds bijzondere uurtjes. Kort nadat we begonnen waren met de training gaf Herke dan de eerste aanwijzing, en dan moesten we behalve fysiek ook mentaal aan de bak. De ‘puzzels’ waren meestal erg moeilijk, wel oplosbaar en zorgde altijd voor een hoop lol.

HAKA!!!

De jaarlijkse feestjes voor het zomer-reces werden ook vaak door Herke verzorgd en soms haalde hij daar ook ervaringen uit andere werelddelen bij, zo de HAKA die iedereen dan ook doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Ook Herke: Altijd in voor een lolletje!

We gaan hem missen als trainer, maar spreken hem vanaf nu als wandelaar!

Peter Mooij