Kikarun Marathon Veluwe

Run for KiKa Marathon voegt een gloednieuwe editie toe aan haar marathonkalender. Op 2 oktober 2021 vindt de allereerste Run for KiKa Marathon Veluwe plaats. Deelnemers gaan back-to-nature en rennen door het unieke landschap die de Veluwe kenmerkt. Dichterbij dan ooit krijgen KiKa-runners de kans om een (halve) marathon te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

Het concept van Run for KiKa Marathon is duidelijk. Runners rennen een hele of halve marathon over de prachtige Veluwe. Allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa. “KiKa-runners hebben ontzettend veel impact en dragen met dit sportieve avontuur bij aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker”, vertelt Daphne Dopheide namens de organisatie.

De mooiste route dwars over de Veluwe
De Veluwe behoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Nederland en is een populaire plek voor diverse doeleinden. Voor de allereerste keer betreedt Run for KiKa Marathon dit bijzondere gebied met als start- en finishlocatie het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Deelnemers lopen door het cultuurhistorisch museum, waarna ze richting een prachtig natuurgebied van de Veluwe gaan om de (halve) marathon te voltooien. Dopheide: “Heerlijk toch! Bloed, zweet en tranen in de oase van rust die de Veluwe biedt”.

Verleggen van grenzen in Nederland
Run for KiKa Marathon staat bekend om haar bijzondere edities over de grens, zoals Jungfrau, Petra Desert en New York, maar daar is nu een uniek evenement aan toegevoegd in eigen land. Toegankelijkheid, saamhorigheid en beleving dienden als uitgangspunten voor de organisatie van dit hardloopevenement. Met deze marathon beleef je Nederland op z’n mooist!

Fundraising voor KiKa
Het doel van Run for KiKa Marathon Veluwe is helder: zoveel mogelijk geld ophalen in de strijd tegen kinderkanker. Dopheide: “Onze enthousiaste deelnemers maken samen hét verschil voor kinderen met kanker. Op dit moment geneest 75% van alle kinderen met kanker. Met Run for KiKa Marathon dragen we bij aan de ambitieuze doelstelling om 95% van de kinderen met kanker te genezen”.

Deelname
Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Bij een minimaal sponsorbedrag van € 950,- ontvangt de deelnemer het startbewijs, de nodige begeleiding, een kledingpakket, een welverdiende medaille én natuurlijk een geweldig avontuur om nooit te vergeten.

Meer informatie en inschrijven kan via www.runforkikamarathon.nl