Nieuwe deelnemers kunnen op verschillende manieren instromen bij Trim Apeldoorn

  • Regulier, aansluiten op één van de trainingsmomenten in een passende groep, overleg dit met de coördinator.
  • Via een BEGINNERSGROEP die Trim Apeldoorn regelmatig organiseert. Voor meer informatie neem contact op met een bestuurslid.

Trimtijden:

  • Dinsdagmorgen 9.30 uur.
  • Dinsdagavond 19.00 uur
  • Donderdagavond 19.00 uur (Duurloopgroep)
  • Zaterdagmorgen 8.00 (Om 8 uur start er ook een duurloopgroep)
  • Zaterdagmorgen 9.00 uur

Schoenen:

Goede schoenen zijn belangrijk voor hardlopers!
Schoenen met een goede demping voorkomen blessures aan je hiel en onderbeen. Want tijdens het hardlopen, komt er bij de landing een kracht op je hiel, die 3 tot 4x zo groot is als je eigen gewicht. Dit moet opgevangen worden door je schoen, je hielbeen en de andere gewrichten in het been. Hoe groter de demping van je schoen is, hoe minder krachten je voet en been hoeven te absorberen.

Ook de fabrikanten weten dat demping zeer belangrijk is. Daarom hebben ze bijna allemaal wel een eigen systeem ontwikkeld. Air, gel, GRID, Feet You Wear, etc. Bij de betere sportzaken bekijken ze samen met jou, welke schoen het beste bij je past. Zeker de moeite waard, want goede hardloopschoenen gaan tussen de  800 – 1000 km mee. Levensduur van een schoen wordt bepaald door veel factoren (gewicht van de loper, bouw van de voeten, soort training, straat- of bos, voorvoetloper, middenvoetloper of hakloper en uiteraard de bouw van de schoen en het merk).

Startpunt:

Trim Apeldoorn begint met hardlopen en wandelen altijd bij de achteringang van park Berg en Bos en te herkennen aan het onderstaande bord.

 

Kosten:

De kosten voor het trainen in het bos zijn 1 euro per keer. Met de opbrengt organiseren we leuke dingen, sturen geblesseerden een kaart enzovoort.