Selecteer een pagina

Nieuwe deelnemers kunnen op verschillende manieren instromen bij Trim Apeldoorn

 

  • Regulier, aansluiten op één van de trainingsmomenten in een passende groep, overleg dit met de coördinator.
  • Via een BEGINNERSGROEP die Trim Apeldoorn regelmatig organiseert. Voor meer informatie neem contact op met een bestuurslid.

Trimtijden:

 

  • Dinsdagmorgen 9.30 uur.
  • Dinsdagavond 19.00 uur
  • Zaterdagmorgen 8.00 (Om 8 uur start er ook een duurloopgroep)
  • Zaterdagmorgen 9.00 uur

Schoenen:

Goede schoenen zijn belangrijk voor hardlopers!
Schoenen met een goede demping voorkomen blessures aan je hiel en onderbeen. Want tijdens het hardlopen, komt er bij de landing een kracht op je hiel, die 3 tot 4x zo groot is als je eigen gewicht. Dit moet opgevangen worden door je schoen, je hielbeen en de andere gewrichten in het been. Hoe groter de demping van je schoen is, hoe minder krachten je voet en been hoeven te absorberen.

Ook de fabrikanten weten dat demping zeer belangrijk is. Daarom hebben ze bijna allemaal wel een eigen systeem ontwikkeld. Air, gel, GRID, Feet You Wear, etc. Bij de betere sportzaken bekijken ze samen met jou, welke schoen het beste bij je past. Zeker de moeite waard, want goede hardloopschoenen gaan tussen de  800 – 1000 km mee. Levensduur van een schoen wordt bepaald door veel factoren (gewicht van de loper, bouw van de voeten, soort training, straat- of bos, voorvoetloper, middenvoetloper of hakloper en uiteraard de bouw van de schoen en het merk).

Kleding:

Natuurlijk kun je overal in hardlopen, maar wanneer je het écht goed aan wilt pakken, moet je de nodige aandacht besteden aan je hardloopkleding. Zo wordt hardlopen een stuk comfortabeler en leuker.

Katoen is niet het allerbeste materiaal om in te gaan hardlopen. Het heeft de goede eigenschap vocht op te nemen, maar de slechte eigenschap het vocht vast te houden. Een katoenen T-shirt wordt al snel zwaar van het zweet. Het shirt gaat plakken en tegen je huid schuren. Er zijn speciale hardloopsokken zonder naden te koop. Met die sokken heb je minder kans op blaren en schuurplekken. De traditionele witte katoenen sportsok is niet geschikt voor hardlopen. 

Vrouwen hebben nog een ander onmisbaar kledingstuk nodig: de sportbeha. Deze biedt meer ondersteuning dan een gewone beha en maakt dat hardlopen prettig blijft.

Om de koude wintermaanden door te komen, zijn een aantal laagjes nodig. Thermo-ondergoed met daarover je hardloopkleding voorkomt dat je het koud krijgt als transpiratievocht op de huid afkoelt. Onder barre weersomstandigheden – veel wind, regen en koude temperaturen – is een derde laag een absolute must. De derde laag is nodig om wind en regen te stoppen. Het meest ideale loopjack moet winddicht, waterafstotend en goed ventilerend zijn.

Startpunt:

Trim Apeldoorn begint met hardlopen en wandelen altijd bij de achteringang van park Berg en Bos en te herkennen aan het onderstaande bord.

 

 

Kosten:

De kosten voor het trainen in het bos zijn 1 euro per keer. Met de opbrengt organiseren we leuke dingen, sturen geblesseerden een kaart enzovoort.